fbpx
Niets maakt het leven zo mooi als een trouwe vriend.
4 augustus 2019
De bruiloft van Daphne en Justin
3 november 2019

Vive le vin

Tijdens onze vakantie in Frankrijk verbleven wij in een hotel in Couches. Prachtig hotel wat bestaat uit een oud Frans herenhuis met een echte Toren, zoals je die bij kastelen ook ziet. Op de website van ons reisbureau had ik wel een soort wijnkleder gezien, maar kon die in het hotel niet echt terugvinden.

Toen ik de eigenaar ernaar vroeg moest hij lachen. Ik dacht dat is natuurlijk alleen decoratie voor de site van het reisbureau. Hij vroeg mij of ik die echt wilde zien. “Ja” zei ik, “en zou die ook graag fotograferen”.

Weer de vraag “weet je het zeker?” Weer zei ik ja. Hij stond op achter zijn bureau en zei “kom maar mee”. Door de aankomsthal, via de ontbijtzaal naar het restaurant.

Ja duh die ruimte ken ik, heb er al 2 avonden heerlijk gegeten. Maar voor de deur naar de buitenserre gingen wij rechts.

Een kleine kast ging open, een kratje werd opzijgeschoven en daar, daar was een hengsel met een luik.

Hij zei dat ik alleen naar beneden mocht met mijn buik naar de trap toe en ook zo weer omhoog. Ik daalde voorzichtig op de kleine trede naar beneden.

Ik kwam in een mooie wijnkelder die op temperatuur was zoals wijn bewaard hoort te worden.

Naast zijn restaurant is de kelder zijn passie.

Vive la France, Vive de Bourgogne, Vive le vin