fbpx

Hoe ik een geëmotioneerde dame op mijn voicemail,                  toch nog gelukkig kon maken.

Zaterdagmorgen 9 uur gaat mijn telefoon, ik sta bij de kassa om een volle kar kerstboodschappen in te pakken.  Mijn vrouw gooit de laatste spullen op de band.  Aan de nummerherkenning zie ik dat er een collega fotograaf belt. Hij vraagt of ik kerstavond of eerste kerstdag foto’s kan maken, zelf kan hij niet.  Ik zeg doe maar kerstavond en laat ze maar contact met mij opnemen.  Ze vraagt wie was dat?  Dat was Hans, hij vraagt of ik kerstavond foto’s kan maken en ik heb ja gezegd.  Direct komt er een stormvloed aan woorden uit haar mond. ”Jij zou meehelpen met de voorbereiding voor eerste kerstdag”.  Ik zeg dat ze gelijk heeft en dat ik zeker zal meehelpen. Desnoods maar eerste kerstdag voor dag en dauw uit bed.

Onderweg naar huis nog een kleine discussie, “nee zeggen” was ook een optie, zegt ze.

Thuis bezig om de boodschappen in de keuken te zetten en op te ruimen, hoor ik een pling van mijn telefoon.

Familie fotografie Eindhoven contrastrijke, intieme en tijdloze stijl Colorstudio61
De foto's zijn gemaakt in een kleine ruimte van het hotel waar ik een bank als setting tot mijn beschikking had
Vorige slide
Volgende slide

U heeft 1 voicemail bericht staat er op het scherm. Mijn Iphone geeft aan dat het 06 nummer betreft.

Druk 1233 en zonder mijzelf af om het bericht af te luisteren. Met een brok in mijn keel loop ik de keuken in. Loop naar mijn vrouw, zet mijn telefoon op de speaker en speel het bericht nogmaals af.  Als de dame van       T Mobile aangeeft dat alle berichten beluisterd zijn zegt mijn vrouw: ”Jij gaat kerstavond foto’s maken”.

Bij het terug bellen hoor ik wat de bedoeling is en dat de familie, deze kerst vanuit het westen en midden van Nederland komt, om kerst in de buurt van Eindhoven te vieren.

Voor mij kerstavond geen All you need is Love, geen voorbereiding voor eerste kerstdag en geen glas rode wijn.

Kerstavond ga ik foto’s maken van een familie waarvan de man, vader en opa te horen heeft gekregen dat hij niet meer lang zal leven.

Ik ga er een mooie blijvende herinnering van Kerst 2018 van maken. 

Kerst zal nooit meer hetzelfde zijn!